sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Asuntola vai Isäntäperhe

Tämä kysymys on varmasti jokaisen mielessä ennen lähtöä. Asuntola vai isäntäperhe? Kumpikaan ei ole parempi eikä huonompi. Kummassakin on puolensa, ja jokaisen täytyy vain löytää se oma. Toiset tykkäävät vapaudesta, toiset taas haluavat tutustua kulttuuriin tarkemmin. Kummassakin on kuitenkin hauskaa!

Asuntola:
Tähän kategoriaan lasketaan yleensä resortit ja campukset. Resortit on hotelleja, jotka ovat yleisessä käytössä, mutta myös EF:n oppilaita majoittuu siellä. Campukset ovat yliopistojen asuntoloita ja luokkahuoneita, joissa EF:n oppilaat asuu. Yleensä asuntolassa on puolihoito, joissain täysihoito. Puolihoito siis tarkoittaa sitä, että kurssihintaan kuuluu aamiainen ja lounas. Asuntoloissa on vähän enemmän vapautta ja kavereita, mutta liiderit ja henkilökunta majoittuvat kuitenkin samassa rakennuksessa, joten he ovat lähellä koko ajan. He tekevät myös room-checkkejä iltaisin ja tarkistavat että kaikki on kunnossa. Itse olen ollut kummallakin matkalla asuntolassa, Maltalla Resortissa ja Californiassa Campuksella. Oon tykännyt tosi paljon, kun voi asua kavereiden kanssa, ja ''asua yksin''. Koulu ja kauppa on kanssa ollut aina lähellä. Kotiintuloajat vaihtelee kohteittain, mutta ovat yleensä 22-24 aikaan.

Isäntäperhe: 
Isäntäperheessä asumalla tulee varmasti käyttämään kieltä paljon ja tutustuu paikallisiin tapoihin. Isäntäperheissä majoittuu 2-4 nuorta ja huoneessa on max.3. Kaikki isäntäperheet on tarkkaan valittuja, ja ne testataan joka vuosi. Isäntäperheissä on täysihoito, eli aamiainen syödään perheessä, mukaan saa pakatun lounaan ja illallinen syödään perheessä. Isäntäperheessäkin kotiintuloajat liikkuvat yleensä 22-24 maissa.
                                                        Kuvan alareunassa toinen kuva Maltalta(2012), kolmas Californiasta(2013), neljäs New Yorkista.

PS: Ilaisen esitteen pääsee tilaamaan tästä linkistä: http://my.ef.com/Erika.Akerblom

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti