perjantai 20. helmikuuta 2015

Vanhemman kokemuksia lapsen kielimatkasta osa 2

Tässä postauksessa on vanhemman ajatuksia lähtöpäivästä, matkan aikana ja jälkeen. Ensinmäisessä osassa on mietteitä ennen lähtöä:

Minkälainen oli lähtöpäivä?
-Mulle se oli paljon vaikeampi kuin Erikalle :D Jännitti kauheasti, mutta kentällä liiderin nähtyä ja sen koko porukan ja muiden vanhempien näkemisen jälkeen olo helpottui. Silloin tajusi että en ole lähettämässä häntä yksin vaan kaikki menee ryhmänä. Liiderien kirjeet ja yhteistiedot sai etukäteen ja oli hyvä kun sai yhteyden ja sai kysyä jos oli kysyttävää ja tuli jo vähän tutuksi.

Miltä tuntui matkan aikana?
-Ensinmäiset päivät olivat vähän haikeita, sain kuitenkin Erikalta hyvin viestejä missä mennään ja mitä tapahtuu. Kulttuuriset seikat vaikuttaa tosi paljon, ne ei ole vältettävissä. Asiat eivät toimi samalla tavalla kuin suomessa. Liiderit on ollut hyvinä välikäsinä molempien matkojen ajan. Epäselvyykiä tulee ja ne hoidetaan. Liiderit paiskoo töitä oikein olan takaa. On hyvä valmistautua siihen, että kaikki ei mene niinkuin strömssössä. Mutta melkein. Kyllä sen tietää omien matkojenkin perusteella että bussit eivät ole aina ajoissa ja joidenkin asioiden selvittäminen kestää. Ruokakulttuuritkin on vähän erilaisia. Matkat ovat kuitenkin menneet sujuvasti ja kiitos siitä!

Mietteitä matkojen jälkeen:
-Matkat on ollut hyvä kokemus. Haluan että Erika menee vielä Euroopan kiertomatkalle ja Uuteen-Seelantiin :D Oisi pitänyt mennä itse sillon kun olisi päässyt. Tosin EF:ällä on myös aikuisille kielikursseja! Vink vink.


Jos on jotain kysymyksiä, niin viestiä voi laittaa erika.akerblom@hotmail.com ja voin antaa vanhempien sähköpostiosoitteen tai kommenttiboksiin viestiä !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti