torstai 21. toukokuuta 2015

Miten kerätä rahaa kielimatkaa varten?

Kielimatkat eivät välttämättä sovi jokaisen budjettiin, tai on sopinut vanhempien kanssa, että kerää itse käyttörahat tai osan matkan hinnasta. Itsekkin keräsin rahaa kielimatkaa varten, ja tässä postauksessa esittelen eri tapoja millä rahaa saa kerättyä.

Kirpputori
Rahaa on helppo kerätä myymällä vanhoja tavaroita ja vaatteita erilaisilla kirpputoreilla. Näitä voi järjestää vaikka useamman vuodessa, jos turhaa kamaa vain löytyy.
Nettikaupat esim. huuto.net, tori.fi
Vähän kalliimpia tavaroita voi myydä nettikaupoissa, missä ne saavuttavat suuremman yleisön, ja varsinkin isot esineet on helppo myydä täällä.
Tutuille työntekoa
Naapureilta voi kysyä jos tavitsee apua nurmikon leikkaamiseen tai koiran ulkoiluttamiseen. Sama pätee myös sukulaisiin.
Lehtienjakoa
Lehtienjako on helppoa ja siihen voi ryhtyä jo nuorenakin. Palkka ei tietenkään ole päätä huimaavaa, mutta usean kuukauden työskentelyn jälkeen, on rahaa varmasti kertynyt hyvin.
Kuukausi-/viikko rahoista säästäminen
Ehkä kaikista helpoin tapa, on säästää rahaa säännöllisistä tuloista. Vaatteiden ostamista ja ulkona syömistä voi hyvin vähentää.
Lahjarahat
Jos tulossa on joulu, syntymäpäivät, rippijuhlat tai jokin muu juhlallisuus, on hyvä kertoa sukulaisille toivovansa rahaa lahjaksi kielimatkaa varten. Sukulaiset mielellään tukevat hyvää tarkoitusta, kuten kielimatkaa.
4h 
4hlta löytyy monenlaisia koulutuksia, esim. lapsenhoito, koiranhoito, pihatyöt, kerhonohjaaja. Koulutuskurssin jälkeen voi työllistyä yrityksen kautta, ja ansaita rahaa.
Kesätyöt
Joko samana, tai edellisenä kesänä (tai miksei molempina), kesätyöt on hyvä tapa tienata muutama sata euroa matkaa varten. Kaupungit ja kunnat järjestävät yleensä paljon kesätyöpaikkoja nuorille.
Puhelinmyynti
Puhelinmyynnistä masketaan yleensä aika vähän palkkaa, ja myynti on työntekijästä kiinni. Puhelinmyyntiä voi kuitenkin tehdä läpi vuoden, ja jos puhuminen tuntuu luontevalta, miksipä ei?
Lastenhoito
Jos lapsien kanssa oleminen on kivaa, voi tätäkin tehdä ympäri vuoden. Naapureiden ja tuttavien lapsia on helppo päästä hoitamaan, ja haluttaessa voi käydä MLL:än lastenhoitokurssin, joka varmasti tuottaa tulosta.

Jos haluat tilata ilmaisen EF esitteen, se onnistuu tästä linkistä: http://my.ef.com/Erika.Akerblom

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti